Mistrzostwa JKPW w grillowaniu

 

Jacht Klub Politechniki Warszawskiej ogłosił otwarte mistrzostwa klubu w grillowaniu. Mistrzostwa odbyły się w dniu 14 sierpnia na starorzeczu Bugu („Wyspa krowia”).

Główną nagrodą był „ZŁOTY GRIL”

Regulamin

W Mistrzostwach mogli brać udział członkowie JKPW oraz członkowie klubów zrzeszonych w WOZŻ i WOZMiNW, a także przyjaciele i rodziny w/w.

Startujący w mistrzostwach sami zabezpieczyli potrzebny sprzęt oraz produkty niezbędne do grillowania. Do grillowania użyte zostały wszystkie dostępne produkty spożywcze (mięso, ryby, warzywa i owoce, przyprawy itp.) Startujący mogli przygotować półprodukty wcześniej tj. pokroić, przygotować sosy, zabejcować. Niedopuszczalna jbyła wcześniejsza obróbka cieplna.

Punktacja

Startujący w mistrzostwach i oceniający potrawy rywali posiadali punkty od 0 do 3, które mogli przyznać ocenianym potrawom,  czteroosobowe jury skalę od 1-10.

Zarząd   JKPW

 


Aby zobaczyć zdjęcia zapraszamy do działu ZDJĘCIA - ZDJĘCIA 2010 - 2010-grilowanie